Past een Franse bulldog goed bij mij? Josephine
wo 21 augustus 2024

Past een Franse bulldog goed bij mij?

Ben je op zoek naar een hond en ben je benieuwd of een Franse bulldog bij jou past? Ik hoop dat je na het lezen van deze blog meer weet over Franse bulldogs en een keuze kan maken!

Waarom een Franse bulldog

Franse bulldogs zijn heel sociaal en heel erg vriendelijk. Ze zijn misschien niet zo groot maar ze kunnen heel erg waakzaam zijn. Ze zullen altijd voor je klaar zijn want ze zijn super loyaal. Het is een eigenwijze maar slimme hond.

Energie en beweging

Over het algemeen heeft een Franse bulldog minder beweging nodig dan veel andere hondenrassen. 3 keer een kort rondje lopen en met hem spelen zou genoeg zijn om hem gezond en gelukkig te houden.

Grootte

Franse bulldogs zijn kleine maar stevig gebouwde honden. Omdat ze niet zo groot zijn en niet erg veel beweging nodig hebben zijn ze goed geschikt om in een kleinere woning te leven.

Verzorging       

Franse bulldogs hebben veel aandacht nodig met verzorging. Om hun huid gezond te houden is het belangrijk om hem elke week te borstelen om losse haren te verwijderen. Ook moet je de plooien regelmatig schoonmaken om de huid gezond te houden. Je moet ook zijn oren, tanden en nagels schoonhouden.

Omgeving

Franse bulldogs zijn hele waakzame en vriendelijke honden. Als ze goed gesocialiseerd zijn kunnen ze ook goed om gaan met kinderen. Dat maakt hun een goede familiehond. Als je allergisch bent voor honden is een Franse bulldog misschien niet ideaal, ze zijn namelijk niet hypoallergeen.  

Gezondheid

Franse bulldogs kunnen best wat gezondheidsproblemen hebben. Door hun platte neus hebben ze vaak moeite om adem te halen en hierdoor kunnen ze ademhalingsproblemen krijgen. Geen intensieve beweging en warme plekken. Als je de huid niet goed schoonhoudt kan hij huidproblemen krijgen omdat ze gevoelig kunnen zijn voor allergieën. Ga regelmatig naar oogcontroles om te kijken of hij geen oogproblemen heeft. Ze kunnen ook last krijgen van een hernia of hun heupgewricht, zorg voor genoeg beweging maar zorg dat hij zijn rug niet belast. Ze zijn ook vatbaar voor maagproblemen, zorg dat je meerdere kleine maaltijden per dag geeft in plaats van 1 grote. Maak regelmatig de oren schoon om infecties te voorkomen.

Doel

Franse bulldogs zijn lieve en aanhankelijke hondjes, ze zijn daarom perfect als gezelschap hondjes. Ze zijn niet agressief maar wel heel waakzaam en kunnen daarom ook goede waakhonden zijn. Omdat ze zo vriendelijk zijn kunnen ze ook emotionele steun bieden en worden ingezet als therapiehond.

Ik hoop dat je met deze blog erachter bent gekomen of een Franse bulldog iets voor jou is of niet. Wil je eerst een hondje proberen voordat je er zelf een neemt? Je kan hier hondjes bij jou in de buurt vinden.