Hoe kan ik een hond en werk combineren? Josephine
wo 14 februari 2024

Hoe kan ik een hond en werk combineren?

Heb je een hondje maar weet je niet zo goed hoe je hem de juiste hoeveelheid aandacht moet geven omdat je druk bent met werk? Hier lees je een aantal tips hoe je toch je hondje genoeg aandacht kunt geven maar ook bezig kunt zijn met werk.

Hoe lang alleen laten?

Hoe lang je je hondje alleen kan laten verschilt heel erg aan meerdere dingen. Bijvoorbeeld de leeftijd van je hond, puppy’s en oudere honden kunnen wat minder lang alleen zijn dan volwassen honden, omdat die meer aandacht nodig hebben. Puppy’s en oudere honden hebben vaker behoefte aan een toiletbezoekje. Puppy’s hebben ook nog veel speeltijd nodig dus een puppy kan je niet langer dan 2 uur alleen laten. Oudere honden kan je ook niet langer dan 2 uur alleen laten. Volwassen honden zou je zo’n 4 tot 6 uur alleen kunnen laten. Als je hondje ziek is of verlatingsangst heeft is het niet verstandig om je hondje voor een langdurige tijd alleen te laten.

Hond vriendelijke werkplek

Op sommige werkplekken is het toegestaan om je hond mee te nemen naar je werkplek, overleg dit met je baas. Je hond moet goed kunnen omgaan met anderen en zich goed gedragen. Zorg dat je hond zich fijn voelt op je werkplek, neem alle benodigdheden mee. Om je hondje bezig te houden kan je wat speelgoed meenemen, het is ook nodig dat je regelmatig pauze neemt om je hond uit te laten.

Thuis werken

Thuis werken is het meest ideaal om je werk te combineren met een hond. Als je thuis werkt zal je hond altijd iemand om zich heen hebben en zich niet alleen voelen. Je kan makkelijker pauzes inplannen om even je hond uit te laten of om even met je hondje te spelen. Het is handig dat als jij aan het werk bent je hondje wat speeltjes heeft om zich mee te vermaken.

Hondenoppas

Als het niet lukt om een hond met werk te combineren kan je altijd voor een hondenoppas kijken. Er zijn vast mensen die je kent die wel eens op je hondje kunnen passen. Als dit niet kan zijn er ook nog andere opties. Je zou kunnen kiezen voor een professionele oppas, deze betaal je om bij jou thuis op je hondje te letten. Deze oppas laat je hondje uit en zorgt ervoor dat hij eten krijgt en geeft aandacht aan je hondje. Er zijn ook platforms zoals hondjeuitlaten.nl waar vrijwilligers op zitten waarbij geld geen motivatie is. Hier kan je zelf op zoek naar een match in de buurt.

Honden opvang

Naast een hondenoppas heb je ook een hondenopvang. Als je naar werk gaat breng je je hondje hier naartoe. Er zijn meer honden aanwezig, dus je hond kan fijn spelen en socialiseren. Je hond wordt gewogen om de prijs te bepalen. Kleine hondjes kosten rond de 15 euro per dag en grote honden kunnen oplopen tot 20 euro per dag. Het kan zijn dat je hond extra zorg nodig heeft bijvoorbeeld medicatie, de medewerkers kunnen hier rekening mee houden maar dit wordt meestal wel nog extra berekend.

Training

Om je hondje te laten wennen om langere tijden alleen te zijn kan je hem trainen. Als je hondje getraind is om alleen te zijn kunnen ze vaak langer zelfstandig blijven. Om je hondje te trainen om alleen te zijn kan je hem geleidelijk eraan laten wennen, start met korte periodes weg gaan en langzaam langere periodes weggaan. Als je merkt dat hij rustig is als je thuiskomt geef hem dan een beloning. Ook kan je bijvoorbeeld een camera of babyfoon met camera in huis zetten om je hond in de gaten te houden. Zo kom je er achter of je hond zich vermaakt, rustig slaapt of juist erg gestrest en onrustig is. Zorg dat je hondje altijd afleiding heeft als je weg bent zoals speelgoed, anders gaat hij zich vervelen. Geef je hond vooral de tijd om te wennen aan het alleen zijn.

Dus was jij bang dat je je hondje niet genoeg aandacht kon geven als je aan het werk bent? Ik hoop dat ik je met deze tips heb geholpen om werk beter te combineren met je hondje en je hondje alle aandacht te geven die hij verdient!