Hoe vind ik een hondenoppas? Josephine
wo 17 januari 2024

Hoe vind ik een hondenoppas?

Ben jij op zoek naar iemand om op je hondje te passen maar lukt het niet helemaal? Hier wat tips waar je misschien iets makkelijker een match mee kan vinden. Er zijn genoeg mensen die graag op een hondje zouden willen passen.

Hoe vind ik een oppas?

1. Professionele oppas

Je kan kiezen voor een professionele oppas. Hier krijg je een oppasser toegewezen. Deze oppasser komt je hond ophalen meestal in een busje net als meerdere honden. Hij gaat dan met een groep honden naar een plek om je hond uitlaten. Diegene kan niet altijd persoonlijk op jouw hondje letten omdat hij/zij ook op de andere honden moet letten. De oppasser kan ook niet altijd voldoen aan alle behoeften die je hond nodig heeft.

2. Hondenoppas platform

Er zijn ook platforms zoals hondjeuitlaten.nl waar alleen vrijwilligers op zitten waarbij geld geen motivatie is maar waar het echt draait om de band met de hond. Een vrijwillige hondenoppas is veel persoonlijker en een vertrouwde ervaring, degene laat met plezier jouw hondje uit. Ze hebben meer aandacht voor jouw hondje met het uitlaten en je zou kunnen bespreken dat je hondje een keertje kan blijven logeren. Je kan een vrijwilliger zelf uitkiezen waar jij naar op zoek bent. Kijk goed naar het profiel van de vrijwilliger en bekijk of het een match kan zijn.

3. Rondvragen in je buurt

Vraag bijvoorbeeld aan vrienden, familie, buren, collega’s of andere kennissen of ze misschien nog iemand weten die opzoek is naar een hondje om op te passen. Er zijn veel mensen op zoek naar een leuke hondjes om op te passen.

4. Hang een briefje in de supermarkt

Misschien heb je het wel eens gezien. Een bord wat in supermarkt hangt waar wat briefjes op hangen. Hier zou je ook een briefje kunnen hangen dat je op zoek bent naar iemand die op je hondje zou willen passen. Laat een leuk berichtje achter en laat weten dat je iemand zoekt om op je hondje te passen, zo vind jij iemand om op je hondje te passen.

5. Social media gebruiken

Gebruik je social media om te laten zien dat je op zoek bent naar iemand die op je hondje kan passen. Laat zien dat je opzoek bent naar een hondenoppas en vraag of mensen je post willen delen met vrijwilligers. Maak een post die er leuk uitziet zodat vrijwilligers met jou in contact willen komen.

Wat zijn de kosten?

De kosten kunnen erg verschillen. Een betaalde uitlaatservice of oppas kost je al snel 10-20 euro per uur, terwijl een vrijwilliger in de buurt het misschien gratis doet. Als je kiest voor een vrijwilliger uit de buurt dan betaal je bij sommige platforms voor het uitlaten of oppassen, maar er zijn ook platforms waar je alleen betaalt om een vrijwilliger te vinden. De vrijwilliger zal dan gratis jouw hond uitlaten omdat hij/zij zelf geen hond kan houden maar het leuk vindt om wel een band op te bouwen met een hond uit de buurt. Je betaalt dus alleen voor het vinden van een vrijwilliger zoals vrijwilligers hier.

Hoe werkt een kennismaking?

Zodra je in contact bent gekomen met iemand is het handig om kennis te maken. Kijk of de oppasser en de hond het met elkaar kunnen vinden. Ga een stukje lopen en kijk of het klikt. Als je merkt dat je hond zich op zijn/haar gemakt voelt met de oppasser en ook andersom is het een goede match. Met het kennismaken is het ook belangrijk dat je het goed kan vinden met de oppasser. Stel vragen aan de vrijwilliger om hem/haar te leren kennen en kijk of er een klik is. Vertel bijvoorbeeld of er nog bepaalde commando’s zijn waar je hond naar luistert. Vertel ook wat over jezelf en beantwoord eventuele vragen dat geeft vertrouwen.

Waar kan je op letten?

Bij de kennismaking merkt je snel genoeg of het klikt. Zorg ervoor dat de oppasser maar ook de hond zich op zijn gemak voelt. Ga er op uit en vind de meest bijpassende honden oppas!

Dus was jij bang dat je geen hondenoppas kon vinden? Ik hoop dat je door deze tips succes hebt met het vinden van een leuke hondenoppas! Neem actie en zoek voor een bijpassende hondenoppas voor jouw hondje!