Hond huren? Help een baasje in de buurt! Josephine
wo 8 mei 2024

Hond huren? Help een baasje in de buurt!

Mensen zoeken op google vaak naar ‘’hond huren’’. Ik ga in deze blog uitleggen waarom hondenliefhebbers vaak zoeken naar hond huren en waarom het een beter idee is om een baasje in de buurt te helpen! Verder leg ik je uit hoe je met een hond in contact kan komen.

Waarom zoeken mensen; Hond huren?

Vaak weten mensen niet waar ze op moeten zoeken wanneer ze wel willen genieten van het gezelschap van een hond maar geen langer termijn verantwoordelijkheid aan willen gaan met een eigen hond. Er wordt dan vaak gezocht naar hond huren, terwijl het misschien gemakkelijker was geweest om een andere zoekterm te gebruiken, zoals; ‘’Hoe vind ik een hond in de buurt?’’ of ‘’Hoe kan ik een baasje in de buurt helpen?’’ Geen probleem, we geven je hieronder meer informatie!

Van buur tot vriend

Er zijn veel baasjes in de buurt die zelf niet genoeg tijd hebben voor hun hond of door ouderdom of ziekte ze zelf niet meer alle zorg kunnen geven. Daar zou jij ze goed bij kunnen helpen. Niet alleen help je ze maar er ontstaat ook een vriendschap met de hond en misschien ook het baasje. Je hebt beide dezelfde interesses, namelijk honden. Jullie kunnen samen gezellig kletsen over honden en een band opbouwen.

Een win-win situatie

Het is natuurlijk superfijn voor een baasje als jij ze kan helpen met hun hondje. Maar het heeft ook veel voordeel voor jou. Zonder een eigen hond te hebben kan je tijd doorbrengen met een hondje en een band opbouwen. Een baasje heeft al veel kennis over honden en daar kan je een hoop van leren. Soms willen mensen ook gewoon ervaren hoe het is om een hond te hebben voordat ze besluiten er een permanent in huis te nemen.

Flexibel

Omdat het baasje in de buurt woont kan je er gemakkelijk naar toe gaan. In overleg met het baasje kan je bespreken hoe vaak en wanneer je komt. Als je een keer extra wil langskomen of het baasje vraagt je last moment om te komen helpen kan je gemakkelijk naar hem toe komen. Je hebt dus niet gelijk een fulltime hond en kan naar de hond toe wanneer het jou uitkomt.

Waar vind ik baasjes in de buurt

Nu vraag je vast af: waar vind ik baasjes in de buurt die hulp nodig hebben? Je kan bijvoorbeeld in de buurt vragen of mensen iemand kennen die hulp nodig heeft met zijn hond. Je kan ook social media gebruiken om te laten zien dat je op zoek bent naar een hondje. Er bestaan ook websites zoals hondjeuitlaten.nl. Daar kan je je aanmelden als vrijwilliger en een eigen profiel maken. Je kan hier baasjes in de buurt vinden. Baasjes kunnen jou ook vinden.

Wil jij graag tijd doorbrengen met een hondje? Bekijk hier alle baasjes bij jou in de buurt en misschien vind jij wel een match!